PREŽIVIO PAKAO SRPSKIH LOGORA, A SAD SE BORI ZA ŽIVOT! Danijel Rehak je u teškom stanju i na bolničkom liječenju

Foto: Heroji Vukovara

Vukovarac Danijel Rehak, preživio je pakao srpskih logora, no sada je ponovno u borbi za život. Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora trenutno je u teškom stanju i nalazi se na bolničkom liječenju.

Za Rehaka koji je na prošloj obljetnici VRO Oluje održao svečani govor, sada mole brojni Vukovarci, a osobito branitelji toga grada koji su vijest objavili i na vrlo posjećenoj Facebook stranici Heroji Vukovara.

Danijel Rehak prije rata je bio profesor tjelesnog odgoja u srednjoj školi u Borovu Naselju, a u obranu se uključio 4. srpnja 1991. godine kada je krenuo neprijateljski napad iz Borova Sela. Poslije Tomislava Merčepa koji je nakon što je organizirao obranu grada Vukovara pozvan u Zagreb, Rehak preuzima Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara.

Jedini je branitelj iz zapovjedne strukture grada Vukovara koji je pojedinačno uhićen i zarobljen, ali i jedini koji nakon toga nije likvidiran što do tada nije bio slučaj sa pojedinim uhićenjima odgovornih osoba. Umjesto likvidacije, Danijel Rehak je odveden u srbijanski logor Stajićevo i ostaje zatočen punih devet mjeseci.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI