PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI U VARAŽDINSKIM PUMAMA: Uručeni činovi, nagrade, pohvale i zahvalnice

Foto: Morh

Povodom obilježavanja 29. godišnjice ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma i Dana 2. oklopno-mehanizirane bojne Pume, održana je svečana primopredaja dužnosti zapovjednika 2. oklopno-mehanizirane bojne Pume, piše portal Dnevno.

Primopredaja između dosadašnjeg zapovjednika pukovnika Stjepana Jalžabetića i novog zapovjednika bojnika Krunoslava Slavinca.

Uz pripadnike 2. oklopno-mehanizirane bojne Pume, primopredaji su nazočili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić sa suradnicima.


Zapovjednik GOMBR-e brigadni general Validžić zahvalio je pukovniku Jalžabetiću na izvrsnom vođenju postrojbe i čestitao novom zapovjedniku, bojniku Slavincu, izrazivši uvjerenje da će dužnost obnašati uspješno.

“Mogu reći da sam ponosan na ono što smo zajedno postigli i naglašavam da moramo nastaviti s još učinkovitijim radom kako bi naše sposobnosti podigli na još višu razinu”, istaknuo je Validžić. Ovim povodom uručeni su činovi, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima. Dodijeljene su i zahvalnice povodom prestanka djelatne vojne službe u OSRH i odlaska u mirovinu zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te misnim slavljen u četvrtak 23. prosinca 2021. godine odana je počast svim umrlim, poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a u kapelici Sv. Jurja otkriveno je 26 spomen ploča preminulim pripadnicima 7. gbr Puma.

Vijence su položili Udruga veterana 7. gbr Puma i obitelji poginulih, preminulih i nestalih pripadnika Puma, izaslanstva Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Varaždinske i Međimurske županije, gradovi Varaždin, Varaždinske Toplice, Ludbreg i Lepoglava, Općina Petrijanec, Poličnik, Sračinec i Breznički Hum, dok su učenici 2. gimnazije Varaždin položili ruže.

Obilježavanje obljetnice ustrojavanja i dana bojne započelo je u utorak 21. prosinca natjecanjem za najspremnijeg pripadnika u vojnom višeboju. Zadaće natjecatelja bile su rastavljanje i sastavljanje jurišne puške VHS 2 i pištolja HS 2000, savladavanje NBK-og područja, bacanje ručne bombe, prelazak pješačkih prepreka, topografija, popuna gorivom te gađanje iz zračne puške.

Vojni višeboj je test temeljnih vojničkih znanja, vještina i snalažljivosti te je pokazatelj psihofizičke spremnosti vojnika.

“Natjecatelji su pokazali odličnu spremnost te ostvarili jako dobre rezultate”, naglasio je stožerni narednik Dražen Želežić, čelnik Tima za planiranje, nadzor i pomoć. Pobjednici natjecanja su desetnik Stjepan Novoselec i vojnikinja Ana Katavić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI