PUKOVNIK ‘OPRAO’ NOVINARA: ‘Sitni provokatoru za velike novce, ljubomoran si na momke s mu*ima koji su ratovali’

Anto Magzan/PIXSELL

"Kako misliš, sitni provokatoru za velike novce, animirati i pokrenuti branitelje ako im se obraćaš s visoka i uvredljivo?", pita pukovnik.

Umirovljeni pukovnik HV-a, Željko Petko, osvrnuo se na tekst Tomislava Klauškog:

“Evo smo dočekali i ovo. Bravo Tomislave! Konačno se učinilo da se u svom tekstu obraćaš braniteljima na iskren i pravi način i na tome ti hvala. Vidim, zabrinuo si se. Pitam se, koliko dugo traje ta tvoja briga koja je „kulminirala“ vapajem prema braniteljima i je li ovaj tvoj članak spoznaja kako su stvari u RH otišle toliko daleko da je jedino moguće situaciju riješiti „izvođenjem“ starih, isluženih, životom u RH izmučenim, veteranima? A onda sam ga pročitao do kraja i shvatio da i dalje niti što razumiješ niti želiš prestati biti obični pijun koji za račun sila koje su Hrvatsku dovele tu gdje jesmo, svakodnevno, godinama, prosipaš svoje polumudrosti koje si prisiljen uklopiti u neoliberalno-jugonacionalistički svjetonazor.

Prije svega Tomislave slažem se da su Glogoški i Klemm sramota naše braniteljske priče i da je ispalo da su to ljudi koji su na strani politike i kapitala a ne na strani naroda i uz svoje suborce. Samo Tomislave, ti si među zadnjima koji ima prava to njima spočitavati jer pripadaš ekipi koja se bavi najpodlijim i najprljavijim poslom u RH- novinarima. Posebice, novinarima ispalih iz torbe „EPH“ grupe, „prosipačima“ ljevičarske ideologije. Ti pripadaš ekipi koja za masne novce laže, izvrće istine, nameće stavove, vrijeđa neistomišljenike i služi Soros-u. Više štete su učinili novinari tvog tipa naspram branitelja od Kninskog korpusa, momče.

I što ti sad radiš? Prije svega, vrijeđaš nazivom „šatoraši“, nazivom koji ste vi ljevičari smislili i sad ga koristiš kako bi se obratio braniteljima. Kako misliš, sitni provokatoru za velike novce, animirati i pokrenuti branitelje ako im se obraćaš s visoka i uvredljivo? To samo znači da nemaš namjeru razumno raspravljati o ovome već samo zlurado podsjetiti na propali prosvjed i narugati se. Tvoji zaslijepljeni čitatelji to ne vide jer si ih dobro pripremio, oni misle da ti pozivaš branitelje na akciju. A to je zasigurno potrebno u ovim trenucima (Op. moja). Da stvarno imaš dobre namjere, pronašao bi stotine drugih branitelja i promovirao ih, razgovarao s njima, nagovorio nekog svog prijatelja novinara, pardon kolumnista, da napravi intervju. Ne, ti se izruguješ.
Od kuda tebi, malom mišu koji jedino zna piskarati, a i tu si mogućnost dobio preko veze, izrugivati se sa ratnicima!? To što ti i tvoje kolege o nama pišete i mislite je školski primjer pisanja frustriranih, nerealiziranih, socijalističkih uhljeba koji nisu bili muškarci kad je trebalo pa su sad ljubomorni na momke sa mudima.

Tomislave, pripadaš ekipi „svetih krava“, nedodirljivih, najpametnijih i odlično plačenih koji rade u tvrtkama na rubu propasti. Tiraža vam je katastrofa, prodaja teški minus. Ali unatoč tome vi imate masne plaće i financiraju vas i država i EU i Soros kako bi narodima nametali svjetonazore i istine. Vi, mediji, najveći ste problem nas građana i tako bahato i bezobrazno zvuči kad se nazivate novinarima. Vi NISTE novinari, vi ste prodavači magle za račun politike i neoliberalnih tehnokrata, kolumnisti kojima je data iznimna mogućnost da svakoga dana, naciji servirate vlastita razmišljanja i stavove. Pravi novinari rade, istražuju, pišu unaprijed, a ne unazad, otkrivaju stvari i donose istine. Ti ne radiš ništa od navedenog. Ti na papir stavljaš svoje umotvorine, a ne pitaš se čime si baš ti zaslužio da se tvoje analize, svjetonazori i tumačenja svijeta uzimaju za ozbiljno? Zašto misliš da ti razumiješ stvari a npr. ja, ne i zašto i ja ne bih mogao svakodnevno naciji prezentirati svoje misli? Ja ću ti kazati, jer sam ja BRANITELJ, a nama nema mjesta u neoliberalno-jugonacionalističkim, main-stream medijima.Tebi i svim „Pričigin“ neoliberalnim seljačinama (seljačina kao karakterna osobina), želim što skori propast karijere i dugogodišnje dužničko ropstvo. Sramota ste civilizacije u 21.St. i tupi ste ‘ko stupovi, a i nemate dovoljno velika muda da bi se bavili novinarstvom. Tvojim tekstom sam se našao uvrijeđen, a to ti je bila i namjera, uvrijediti umjesto potaknuti nekog na ispravnu, poštenu i potrebnu akciju. To te postavlja na stranu neprijatelja mirnog i dostojanstvenog života u Hrvatskoj i obzirom na tu činjenicu, bio bih vrlo oprezan u željama vezano za izlazak branitelja na ulice. Znaš li što se dogodi u glavi prosječnog veterana koji za nekog zaključi da je neprijatelj?

Ti nisi dio rješenja već dio problema i kao takvoga te molim da ne pišeš više o braniteljima. Imaš ti dovoljno tema koje možeš koristiti za nametanje nakaradnog svjetonazora da bi se petljao u nešto što ne razumiješ jer nisi bio vojnik. Kuhaj sa Gallom i piši kritike dan unaprijed, imaš Tomića pa se rugajte Vlajima, imaš Ercega pa nek ti priča o ratu, eto sačekaj da se Dežulović vrati iz Beograda pa pišite o životu u Srbiji, odi na neko ljevičarsko pranje mozga u „info-zonu“ ili razgovaraj o vremenu sa Popadićem i ljevičarskim projektom „Crometeo-om“, sjedni ispred „Banovine“ i popisuj tamo zaposlene i kad dolaze na posao, itd.,itd. Uglavnom, odmakni se od nas branitelja, a Glogoškog i Klemma mi trebamo rješavati između sebe, a ne ti i tebi slični jer za vas su Đuro i Josip ipak legende Domovinskog rata i ti i tebi slični trebate gledati u pod kada ste ispred takvih ljudi!”

Pukovnik Željko Petko

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI