REHAK NASMIJAO MILANOVIĆA: ‘Imam sve napisano, pa opet zvučim kao da me netko priključio na struju’

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U Nemetinu je u subotu obilježena 29. obljetnica najveće razmjene ratnih zatočenika. Kao i svake godine, na mjestu na kojem su zakoračili u slobodu, preživjeli zatočenici položili su vijence:

“Svake godine smo ovdje i prvenstveno mislimo na one koji torture i mučenja nisu uspjeli preživjeti”, kazao je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Danijel Rehak koji je i sam prošao 9-mjesečno zatočeništvo.

Rehak kaže da je iznimno zadovoljan i iznenađen interesom televizijskih kuća koje su se pojavile u Nemetinu, no:


“Naravno, mediji s puno ispruženih mikrofona i od mene očekuju izjavu, a znate već da se grozim javnih nastupa i govora. Uvijek me uhvati nervoza i panika, pa zamuckujem i djelujem nesigurno”, simpatično priznaje Danijel Rehak koji je, unatoč činjenici da ne voli govoriti pred velikim brojem ljudi, ove godine u Kninu na obljetnici VRO Oluja – održao svečani govor.

Na naše pitanje kako je to podnio, Rehak je podijelio anegdotu s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem:“Rukovali smo se i rekao sam mu: ‘lako vama, vi iz glave čak i bez papira izbacujete sve bez greške, a ja imam sve napisano, pa opet zvučim kao da me netko priključio na struju.’ To mu je bilo jako smiješno, od srca se nasmijao”, podijelio je bivši zatočenik srpskih logora koji danas slavi “drugi rođendan”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI