SJEĆANJE NA JUNAKA DOMOVINSKOG RATA! Slavni letač nije zaboravljen: ‘Žrtvovao je sve za nešto više od njega i svih nas’!

U znak sjećanja na junaka Domovinskog rata, pilota Rudolfa Perešina koji je poginuo u akciji “Bljesak” – u Gornjoj se Stubici 23. put održavaju Susreti za Rudija. Ove je godine izostao zabavni program, no organiziran je pravi letački spektakl, piše HRT.

Najprije su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a uslijedio je aeromiting, pravi letački spektakl. Prelijetala su Krila Oluje, koja izazovu val oduševljenja gdje god i kad god se pojave. Letjeli su i helikopteri, skakalo se padobranima, a mogli su se čuti i mađarski Gripeni i američki F-16.

Zbog epidemije sve se održalo u posebnim okolnostima, a letovi su se mogli pratiti iz cijeloga Zagorja, pa i uživo na internetu, ali dio građana ipak je odlučio doći i popratiti cijeli spektakl s livade. Bilo ih je 300-tinjak, što je ipak relativno mali broj u odnosu na prošlogodišnjih 15.000.

“Za mene si svi poginuli heroji, svi oni koji su sudjelovali u oslobađanju domovine su za mene heroji. Međutim, ja radim na nezaboravljanju svog supruga Rudija. Mislim da nije zaboravljen. Jutros su mi ljudi u Stubici prišli, oni su s Neretve, čestitali su mi na ovome, pričaju o Rudiju, rekla je Ljerka Perešin, udovica Rudolfa Perešina.

Brigadni general Michael Križanec, zapovjednik HRZ-a i izaslanik predsjednika RH, rekao je da je Perešin čovjek koji je u jednom trenu svog života odlučio napraviti nešto stvarno herojski.“Pretpostavio je svoju obitelj, svoj život, svoju sreću nečemu što je više od njega i više od svih nas”, rekao je Križanec.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI