SLOM HRVATSKE! IZDAJA SUVERENITETA O KOJOJ SE ŠUTI: Godišnje ćemo plaćati 50 milijuna dolara

Medijskim prostorom proširila se pomalo neugodna najava prema kojoj će Hrvatska privremeno nadzor nad svijom nebom prepustiti NATO-u.

Vijest je to koja izaziva lavinu nezadovoljstva u obrambenim krugovima, a upućeni svjedoče kako je to svojevrsna pljuska ne samo aktualnom ministru Mariju Banožiću već i svim njegovim prethodnicima.

No, osim toga ovo je veliki poraz aktualne vlade premijera Plenkovića kroz koji se oslikava očajan odnos svih Plenkovićevih prethodnika prema Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

”Hrvatska je po svemu sudeći u vremenskom tjesnacu, no treba znati da se ovakvom odlukom dovodi u pitanje nacionalna sigurnost, a osim toga ova vijest sasvim sigurno neće dobro odjeknuti javnim prostorom, već je sada mnogo zabrinutih jer ovo vodi prema konačnom gašenju naše borbene eskadrile, ne treba naglašavati da mi time gubimo suverenitet. Jednostavno to je katastrofa o kojoj se nedovoljno govori u hrvatskim medijima”, komentira naš sugovornik iz Morha te napominje kako bi uz ostalo takva odluka za Hrvatsku bila sramotna.

“Ne samo da bi takva odluka za Hrvatsku bila sramotna, već ona ne bi bila niti besplatna. Za očekivati je da će se od nas očekivati pokrivanje troškova logistike, održavanja i amortizacije starih borbenih zrakoplova, jasno je da to neće biti jeftino, cifre idu i do 50 milijuna eura godišnje, ali ne smijemo zaboraviti da odgovornost za ovo snosi i Milanović, odnosno njegova Vlada i njegov prijatelj Kotromanović sjetite se remonta Mihoga u Ukrajini i očaja koji je nakon toga uslijedio. Strašno je ono što nam slijedi ako se obistine medijski napisi, zaista strašno. Mi koji pratimo ovu problematiku smo zgroženi, ovo je jedan od najvećih udaraca za Hrvatsku”, zaključuje naš sugovornik.Facebook Comments

Loading...
DIJELI