SRBI SE DIGLI NA NOGE: Kurir pilota Borovića bijesno naziva ‘monstrumom’! Jedna ih je stvar osobito jako naljutila

Zeljko Puhovski/Cropix

Iako se očekivalo da će u susjednoj Srbiji vijest o podizanju optužnice protiv hrvatskih ratnih pilota izazvati salvu reakcija, za raspetljavanje ratnog zločina kada je na Petrovačkoj cesti tijekom Oluje raketirana izbjeglička kolona – tamošnja javnost za sada nije pokazala osobit interes.

No, sudeći po novim objavama pojedinih srpskih portala, svijest o tome da je Srbija optužila Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića za smrt 13 civila u toj se zemlji tek budi. Posebna ljutnja usmjerena je na pilota Danijela Borovića koji je nakon prve izjave za Dnevno.hr, popričao i sa ostalim hrvatskim medijima. Upravo te izjave postale su razlogom bijesnih naslova poput ovoga u Kuriru u kojem se hrvatskog pilota naziva “monstrumom”.

Srbe, naime, ljuti Borovićeva tvrdnja da “nikada nije bio na mjestu zločina, niti preletio granicu RH”. Također mu ne vjeruju kada kaže da “uopće ne zna ništa o tome događaju, niti je bio u lancu zapovijedanja”.

Foto: Kurir/Screenshot

Također i Novosti nisu blagonaklone prema Danijelu Boroviću koje šokirano citiraju njegovu izjavu da kolona nije bila samo civilna, nego “izmiješana sa vojskom”.

Foto: Novosti/Screenshot
Facebook CommentsLoading...
DIJELI