SRBIJA POSLALA ZAHTJEV ZA IZRUČENJE CVETNIĆA GRČKOJ! Time je stavila blokadu na tjeralicu za ratnim zločincem osumnjičenim za pokolj u Voćinu

Foto: Screenshot/Instagram

U lipnju ove godine grčke su vlasti uhitile Jovana Cvetnića za kojim je bila raspisana tjeralice zbog sumnje na počinjenje ratnog zločina, objavilo je Dnevno.hr.

Cvetnić je na sudu poricao optužbe tvrdeći kako je u to doba bio redovan vojnik JNA, kako je samo obični vozač kamiona iz Vojvodine, ne ispuštajući iz ruku fotografiju svoje 13-godišnje kćeri, no sud u Grčkoj odbio je njegovu žalbu uz odluku da ga izruče Hrvatskoj po kojoj je, navodi se, 90-tih bio sudionikom najkrvavijih zločina po Voćinu i Humu.

I Srbija poslala zahtjev za izručenjem, osumnjičeni se s tim slaže

Međutim, grčka novinska agencija ANA-MPA javlja da je zahtjev za izručenjem osumnjičenog Cvetnića, kao svoga državljanina – zatražila i Srbija, dodajući kako se time vjerojatno želi blokirati njegovo izručenje Hrvatskoj.

Optuženi Cvetnić je navodno, piše Glas Slavonije, izjavio da pristaje da ga se izruči domovini, a uskoro će biti pozvan pred nadležnog predsjednika žalbenog vijeća koji će ispitati je li taj zahtjev opravdan.Sumnjiči se za jedan od najtežih zločina u Domovinskom ratu

Podsjetimo, uhićeni Jovan Cvetnić tereti se za sudjelovanje u jednom od najokrutnijih zločina počinjenih u Domovinskom ratu – za sudjelovanje u ubijanju civila i miniranju kuća između 19. kolovoza u 14. prosinca 1991. u Voćinu i Humu. Prije samog povlačenja srpske paravojne postrojbe i “Beli orlovi” ubili su 47 civila hrvatske nacionalnosti i tri branitelja, a na teret im se stavlja i rušenje kuća, pošte, policijske postaje te crkve.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI