STIŽE HIT HRVATSKE KINEMATOGRAFIJE: Izašao je trailer dugoočekivanog filma o zarobljenicima s Ovčare

Foto: Screenshot

U studenom ove godine, u danima obilježavanja obljetnice pada Vukovara, dugometražni igrani film Šesti autobus redatelja Eduarda Galića i producenta Dominika Galića dolazi u hrvatska kina.

No, posjetitelji Pulskog festivala, ovaj dugoočekivani film o misterioznom nestanku jednog od autobusa koji je pun zarobljenika otpremljen na Ovčaru, pogledat će ga već u srpnju i to kao film kojim će započeti svečano otvaranje festivala.

Na veselje mnogih građana koji su tijekom dvogodišnjeg snimanja upijali svaki detalj o filmu, izbačen je i prvi trailer iz kojeg se jasno nazire da je riječ o projektu u koji je uloženo puno truda i vremena.

Film se snimao na vojnom poligonu u selu Gašinci, u Vukovaru, Zagrebu, Glini i Beogradu. Glumačku ekipu filma predvode Zala Đurić Ribić i Marko Petrić, uz Radu Vulina, Živka Anočića, Pavla Matuškog i Ozrena Grabarića, a tu su i Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josipa Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžović i mnogi drugi.

Kao posebnu zanimljivost, producent je izdvojio transkripte sa suđenja Spasoja Petkovića Štuke koji su uvršteni u film, a preko kojih se doznalo da je upravo on likvidirao francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera.Facebook Comments

Loading...
DIJELI