TUŽNA I NEVJEROJATNA PRIČA: Na ovo ‘zbogom’ čekalo se 31 godinu! ‘On je za nas položio svoj život’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX / Ilustracija

U Facebook grupi “Zagreb istok (bez cenzure)” jučer je prenesen emotivan status o tome kako će obitelj danas u 13:20 sati na groblju Miroševac pokopati hrvatskog policajca i hrvatskog branitelja Ivu Bana koji je nakon 31 godine ekshumiran 13. lipnja ove godine, piše ZagrebInfo.

“Neki dan mi je prijateljica ispričala nevjerojatnu priču. Nakon 31 godinu traganja, pronađeno je tijelo njenog rođaka, hrv.policajca. (…) Ekshumirali su tijela i identificirali po predmetima i slikama. Jedan od njih je hrvatski vitez – policajac Ivo Ban (1964.), položio je svoj mladi život za nas. Sutra mu je pokop, nakon 31 godinu od pogibije. Koliko medija je bilo zainteresirano za ovaj slučaj? (…)

Je li netko iz vrha vlasti reagirao? Spomenuo ime.? Zašto svjedoci, koji skrivaju zločine ne odgovaraju?

Djeca su ostala bez oca, supruga bez muža. Njegov sin je obolio i umro u 23. godini. Majka i otac su umrli od tuge čekajući sina. Na žalost, nisu dočekali… ni pravdu, ni sinove ostatke.

Pitate se tko je kriv? Pa krivi smo svi mi, koji šutimo, pravimo se da ne vidimo. Da ne bi kvarili ljeto teškim temama. Imamo li uopće savjest? Jesmo li zahvalni za žrtvu tih momaka? Ili samo čekamo koncerte, roštiljanje, pivo… Netko je sve odradio, a nama naporno spominjati te teme. Vruće je… A i rodila se Alba. Modni mačak se oženio, a Severina kupila nove sandale…Kako nam može biti dobro, kad ne poštujemo ono što bi nam trebalo biti najsvetije? Kakav primjer dajemo djeci i što možemo očekivati od budućnosti?!

 

Dragi naši Hrvatski mučenici, heroji i vitezovi svih akcija. Oluju slavimo isključivo vama u čast, u zahvalnosti za darovanu nam Domovinu. Počivajte u miru Božjem na izmučenoj i krvlju natopljenoj Hrvatskoj grudi”, napisali su članovi grupe.

Foto: Zagreb istok (bez venzure)/Facebook
Facebook Comments

Loading...
DIJELI