U PROMETNOJ NESREĆI POGINULA ‘DJEVOJKA MONSTRUM’: U logoru je po Hrvatima i Bošnjacima gasila cigareta

Foto: Screenshot

U prometnoj nesreći na cesti između Trebinja i Ljubinja poginuli su suvozačica u Renaultu Monika Karan iz Brčkog (1978.) i vozač Renaulta Nebojša Stojanov iz Banje Luke (1971.).

Ova vijest mnoge Bošnjake i Hrvate koji su bili zatočeni u zloglasnom srpskom logoru Luka, nije osobito pogodila.

Suvozačica Monika Karan je, naime, kao 17-godišnja djevojka bila glavni pomoćnik i krvolok zločinca Gorana Jelisića zvanog Adolf.


Uhićena je u Prijedoru 21. prosinca 2011. godine, a krila se pod lažnim imenom Nataša Stojanov. Sud Distrikta Brčko osudio ju je na dvije i po godine zatvora za zločine počinjene nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Brčkom. Preinačivši prvostupanjsku presudu s dvije na četiri godine zatvora, Apelacijski sud ju je proglasio krivom po četiri točke optužnice, dok ju je za dvije oslobodio.

Prema presudi, Karan-Ilić je proglašena krivom da je od svibnja do lipnja 1992. u logoru “Luka” i Stanici javne bezbjednosti (SJB) Brčko sudjelovala u mučenju, nečovječnom postupanju i nanošenju patnji civilima Bošnjacima i Hrvatima. Sumnjičila se i za seksualno zlostavljanje zatočenika, a na sudu je spomenuto da je gasila cigarete po tijelu zatočenika.Facebook Comments

Loading...
DIJELI