U SPLITU EMOCIJE NA NAJJAČE: Otvorena izložba o vukovarskim herojima, govor održala majka Jeana Michela Nicholiera

Foto:Dnevno

U organizaciji splitskog Muzeja Domovinskog rata otvorena  je multimedijska izložba Heroji u ratu – hrvatski ponos u miru ”Jean – Michel Nicolier i Thomas Croeley” koju će posjetitelji moći razgledati do 2. svibnja svakog radnog dana od 8 do 18 sati. Izložba je kombinacija edukativnih panoa, fotografija i video uratka ratnog puta Jean-Michela Nicoliera i Thomasa Crowleyja.

Na otvorenju izložbe govorili su Matej Gabrilo, ravnatelj Muzeja Domovinskog rata u Splitu i autorica izložbe Petra Šimić. Dok su o Jean Michelu Nicolieru i Thomasu Croeley govorili su njihovi prijatelji i suborci Ivan Vuletić i Damir Radić, piše Dalmacija Dalmacija danas.

Naročito emotivan trenutak na otvaranju izložbe o stradalim herojima je bio govor majke Jean Michel Nicoliera, Lyliane Fournier koja je prepričavala svoje uspomene na zadnje trenutke i zadnji telefonski razgovor sa sinom koji je boravio u vukovarskoj bolnici. Ulje na platnu, portret s likom njezinog sina Jean Michela Nicoliera uručila joj je na kraju autorica, slikarica Julija Stapić.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI