USLIJED ŽESTOKIH SUKOBA S MILANOVIĆEM STIŽE IM DOBRA VIJEST: MORH dobio najveći proračun do sada!

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj 82. sjednici predložila Hrvatskome saboru izmjene i dopune Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu kojom se financijski plan Ministarstva obrane povećava za 2,387 milijarde kuna, navodi se u priopćenju.

Trenutačni plan od 4,802 milijarde kuna povećava se na iznos od 7,189 milijardi kuna, što je povećanje za 2,387 milijardi kuna. Dodatna financijska sredstva osiguravaju se za potrebe nabave višenamjenskoga borbenog aviona. Isto tako preraspodjelom se povećavaju sredstva za održavanje naoružanja, vojne opreme i infrastrukture. Nastavljaju se projekti za sve grane Hrvatske vojske, kao i podmirivanje tekućih obveza i potreba redovitoga funkcioniranja obrambenog sustava.

Vlada Republike Hrvatske na istoj je sjednici utvrdila i prijedlog Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu po kojemu financijski plan Ministarstva obrane za 2022. godinu iznosi 6,906 milijardi kuna. Riječ je o značajnom porastu financijskog plana za Ministarstvo obrane u odnosu na sve prethodne godine. Ovim proračunom osiguravamo standard vojnika, dočasnika i časnika, daljnje poboljšanje uvjeta njihovog života i rada. U području opremanja i modernizacije stavke u planu najvećim se dijelom odnose na projekt višenamjenski borbeni avion. Uz to, stavkama su obuhvaćeni opremanje i modernizacija u drugim područjima, kao i osiguranje sredstava u području izgradnje i infrastrukture.


Također predloženim planom obuhvaćena su sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije u iznosu od 161,5 milijuna kuna u 2022. godini za sanaciju posljedica potresa u Zagrebu u području infrastrukture koja se odnosi na Ministarstvo obrane.

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane ovim Financijskim planom osiguravaju uvjete za funkcioniranje i djelovanje Hrvatske vojske i provedbu njezinih misija i zadaća. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI