Uvode se nove vojne medalje: Domovinske medalje i Medalje Hrvatske vojske

MORH

Novi Pravilnik o vrstama vojnih medalja, postupku i uvjetima njihove dodjele stupit će na snagu krajem tjedna. Naime, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović potpisala je još 19. lipnja 2019. novi Pravilnik koji je objavljen u Narodnim novinama 12. srpnja.

Ubuduće se nove vojne medalje dodjeljuju pojedincima za značajan doprinos u izvršenju misija i zadaća OS RH, izvršenje psolova MORH koji predstavljaju značajan doprinos u stvaranju preduvjeta za uspješno izvrešenje misija i zadaća OS RH, izvršenje poslova u stranim oružanim snagama koji predstavljaju značajan doprinos u izvršenju misija ili zadaća OS RH, izvršenje poslova u međunarodnim organizacijama kojima je RH pristupila, a koji predstavljaju značajan doprinos u stvaranju preduvjeta za uspješno izvešenje misija i zadaća OS RH, piše Obris.org.

Medalje za vojne zasluge po novome su podijeljene u dvije kategorije: Domovinske medalje i Medalje Hrvatske vojske. Osim toga, postoje i medalje za iznimno osobno postignuće, a one se razlikuju u dvije kategorije: medalje izvrnosti u izobrazbi te medalje sportskih postignuća. Od ostalih medalja postoje medalje za civilno-vojnu surdanju, medalje za sudjelovanje u operacijama, medalje za vježbe, medalje za pomoć institucijama civilne vlasti i medalja za najboljeg dočasnika i vojnika/mornara godine.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI