VELIKA GESTA MIRE BULJA: Poklonio se poginulima na Velikoj Duvjakuši: ‘Dijelili smo ratni put…’

“Danas sam položio vijenac i upalio svijeću na Velikoj Duvjakuši prisjećajući se svojih suboraca iz 7. gardijske brigade ‘Pume’ s kojima sam kao pripadnik 4. gardijske brigade dijelio ratni put.

Nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu koju su dali za slobodu jedine nam domovine Hrvatske. Počivali u miru Božjem”, napisao je u subotu gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Objava u kratkom roku ima mnogo komentara, među kojima je i pohvala sinjskom gradonačelniku.


“Svaka čast Miro, a herojima laka zemljica”, piše jedan korisnik društvenih mreža.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizirala je u subotu obilježavanje obljetnice pogibije 31 i nestanka jednog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari.Obilježavanju je uz članove obitelji poginulih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ te članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ prisustvovao i predsjednik Udruge Robert Puja, zatim zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić sa svojom zamjenicom, državni tajnik u Ministarstvu obrane, brigadni general Zdravko Jakop, Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć pri Ministarstvu branitelja, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, predstavnik Općine Vrlika, pripadnici HGSS-a te članovi Planinarske udruge Dinaridi.

Zapalivši svijeću u spomen na sve poginule zamjenica župana Silvija Zagorec je naglasila kako su pripadnici 7. gardijske brigade na najplemenitiji i najhrabriji način branili domovinu te im treba odati zahvalnost i poštovanje.

Spomenik u čast 31 poginulom pripadniku 7. gardijske brigade “PUMA“ otkriven na Dan Državnosti 25. lipnja 2012. godine na vrhu Velika Duvjakuša (1709 m nadmorske visine), na Dinari, u troglavskom masivu.

Tijekom 1994. i 1995. godine „Pume“ su boravile na planini Dinari i s nje kretale u oslobodilačke akcije „Zima 94“, „Skok 1“ i „Ljeto 95“. Te su akcije bile svojevrsna priprema za vojno-redarstvenu akciju „Oluja“. U iznimno teškim vremenskim uvjetima i u stalnim borbama s neprijateljem, na Dinari je poginuo 31 pripadnik 7. gardijske brigade „Puma“, a jedan se još uvijek vodi kao nestali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI