Vijećnik SDSS-a Dragutin Ćelap bio je srpski snajperist nagrađen za hladnokrvnost pri ubijanju branitelja!

Priča je to koja je uzdrmala Hrvatsku

Informacija koju je ekskluzivno donio portal Dnevno, a tiče se vijećnika SDSS-a iz Topuskog koji je za hladnokrvno ubijanje Hrvata 1991. godine nagrađen od strane Komande 3. partizanskog bataljona u Topuskom, silovito je potresla hrvatsko, političko tlo.
Iako slučaj vijećnika Dragutina Ćelapa koji je nakon ratnog djelovanja protiv Hrvatske u istoj zemlji izgradio političku karijeru nije novost, a navedeni portal ih je do sada razotkrio gotovo na desetke, ovo je prva snažna reakcija cjelokupne javnosti kojoj je „slučaj Ćelap“ očigledno kap koja je prelila čašu.

Nevjerojatna priča

Priču o vijećniku iz Topuskog temeljito je istražio umirovljeni pukovnik HV-a, Ivica Pandža – Orkan, koji se od konca rata, pa sve do danas, bavi dokumentiranjem i arhiviranjem ratnih zločina počinjenih u vrijeme Domovinskog rata na području Banovine. U njegovoj arhivi od koje najveću vrijednost imaju dokumenti koje je srpska vojska ostavila nakon Vojno redarstvene operacije ‘Oluja’, nalaze se brojna imena, činovi, oružja koja su zadužili i zadaće koji su obavljali. Na žalost, veliki broj tih imena pod okriljem je abolicije do danas, ne samo ostao u Hrvatskoj, nego se i politički aktivirao.
Jedno ime je Orkanu već neko vrijeme zvonilo u glavi. Pukovniku nije dalo mira, pa se bacio u istragu. Ime Dragutin Ćelap na koje je naletio u dokumentima srpske vojske, bilo je jednako imenu vijećnika SDSS-a u Topuskom. Usporedivši datume rođenja, ime oca i sve ključne podatke uključujući i onaj da je dokument ’91. potpisan u Topuskom u kojem je Ćelap danas vijećnik – nije ostavilo mjesta sumnji. Stoga je Orkan svu dokumentaciju poslao nadležnim institucijama, no kada mu nitko nije odgovorio niti reagirao čak ni nakon gotovo pola godine, ovaj istražitelj ratnih zločina na Banovini odlučio je o svemu progovoriti na sjednici Sisačko – moslavačke županije u kojoj je i sam vijećnik.

DORH je znao, ali srpski snajperist je i dalje na svom radnom mjestu

„Nisu mi dali govoriti i prekidali su me, osobito predsjednica Županijske skupšine Ivanka Roksandić iz HDZ-a. Ometali su me na sve moguće načine, no ja sam mašući dokumentom ipak sve uspio reći. Riječ je, dakle, o tome da je Dragutin Ćelap, današnji SDSS-ov vijećnik u Topuskom, tijekom Domovinskog rata bio istaknuti srpski strijelac snajperist čiji prijedlog za pohvalu imam u obliku valjanog dokumenta.
U njemu piše:
„Ćelap (PAJO) Dragutin kao borac uključio se u oružanu borbu 10.07.1991. u samostalni vod Staro Selo kao strijelac snajperista. Pored ličnog naoružanja u borbenim aktivnostima uspješno je koristio drugo naoružanje kao sredstvo za protuoklopnu borbu. Iskazao se kao stabilna i hrabra ličnost pri čemu imponira njegova hladnokrvnost i odlučnost. Posebno se istakao u 1. i 2. napadu na Topusko kada je odlučnom akcijom jedinice u kojoj se on nalazio u Velikoj Vranovini likvidirano oko 30 pripadnika MUP-a i ZNG-i te po oslobađanju Lasinje u izviđačkim aktivnostima likvidirao tri neprijateljska vojnika.“Na istoj sjednici je bio prisutan i načelnik PU koji je potvrdio da zna za slučaj, te da je gore spomenuti Dragutin Ćelap u obradi DORH-a, no upravo taj dio šokira Orkana, gotovo jednako kao činjenica da u političkim hrvatskim redovima sjedi ratni zločinac:

Tko štiti zločince?!

„Moje pitanje je, tko ga štiti? Ćelap i dalje obavlja svoju političku funkciju, iako je pod istragom i to za djelo koje nema zastaru. Nema sumnje da se ovaj slučaj pokušao zataškati jer je posve nevjerojatno da uz ovakve sumnje najnormalnije radi svoj posao i živi svoj život“, kaže Ivica Pandža – Orkan.
On potvrđuje da u svojim dokumentima ima brojna imena koja su danas na političkoj sceni, a čak i na ovome koji inkriminira Ćelapa i dokazuje njegovo sudjelovanju u ratovanju protiv Hrvatske, stoji još jedno pohvaljeno ime koje je vrijedno napomenuti. Riječ je Milanu Sokoloviću čiji je sin također bio pripadnik neprijateljske, srpske vojske u kojoj je i ranjen, nakon čega se u oslobođenoj Hrvatskoj zaposlio kao policajac:
„Brojni su slučajevi aboliranih aktivnih srpskih vojnika, pa i ratnih zločinaca, koji su dobili novu šansku u Hrvatskoj“, kaže Ivica Pandža koji je u brojnim medijskim i institucijskim apelima svojedobno prozvao i Dušana Baltića koji je 2014. godine postao zamjenikom predsjednice skupštine u Glini.

Neprijatelji u našim redovima

Dušan Baltić, bio jedan od glavnih aktera rušenja katoličke Crkve na području općine Glina, a kao referent ‘Odjeljenja za privredu i komunalne djelatnosti Opštinske uprave Opštine Glina Republike Srpske Krajine’ 8.12.1994. godine potpisao ‘Informaciju o nasipanju puteva i rušenju crkve’ u kojem podnosi izvješće o rušenju, kako se navodi, katoličke crkve u Glini, odnosno glinske župne crkve Svetog Ivana Nepomuka’.
Pod Baltićevim nadzorom tako je srušena velika glinska rimokatolička župna crkva, a njenim ostacima nasipano je staro korito rijeke Gline u gradu Glini, kao i lokalni putevi u nekoliko sela u glinskoj okolici, kao i put Hađer-Gornje Jame kod Gline, kroz okupirana hrvatska sela iz kojih je protjerano većinsko hrvatsko stanovništvo, od interesa za glinsku 24. brigadu ‘Vojske Republike Srpske’. Baltić je, zatim, zadovoljan učinjenim, a i kao osoba koja je nadgledala radove u svom izvješću zaključio: ‘Rušenje katoličke Crkve u potpunosti izvršeno.’
Ova nemala mrlja iz Baltićeva životopisa nije ga zasmetala, a očigledno niti ikoga drugoga, da se kandidira za gradskog vijećnika Gline, i to kao član Demokratske partije Srba (DPS-a). Ovaj rušitelj Crkve, umjesto da bude sretan jer je aboliran i kao takav dobio novu šansu na hrvatskoj političkoj sceni, pokazao je neviđenu bahatost i na sjednici Gradskog vijeća grada Gline 2010. digao ruku protiv izvođenja hrvatske himne prije sjednice, kao i iskazivanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Republike Hrvatske! I sam gradonačelnik Milan Bakšić rekao je tada da bi bilo dobro da se izvodi himna ‘Lijepa naša domovino’ prije početka sjednica Gradskog vijeća jer je ona i skladana u Glini, ali nije naišao na razumijevanje svoje osmeročlane koalicije, pa je odluka o neizvođenju himne stupila na snagu.
Tako se slobodno može ponoviti da je sav sukus apsurdnosti hrvatske pravne države u imenu Dušan Baltić koji je uspio Hrvatima oduzeti Crkvu, himnu, postati gradski vijećnik Gline, a potom i dopredsjednik HNS-a u tom gradu.
Također, snimka koju je postavila Agencija za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba, prije nekoliko godina otkrila je sada već svima poznat govor Aleksandra Vučića u okupiranoj Glini. Svi jako dobro znaju da je na tom skupu bio i Vojislav Šešelj, no ono što nam je tada otkrio Ivica Pandža – Orkan, malo kome je poznato i više je nego šokantno.

ORKAN: Jović je danas pročelnik u Erdutu

“Na snimci se jasno vidi i Branko Jović, tadašnji predsjednik Srpske radikalne stranke u okupiranoj Glini koji je ovaj skup i organizirao. Dostavljam vam zapis gdje se on jasno vidi i najavljuje Šešelja riječima koje glase: “Davno sanjani san je ostvaren, a čovjek kojeg volimo danas je među nama – pozdravimo četničkog vojvodu dr. Vojislava Šešelja”. Branko Jović danas je pročelnik u općini Erdut u Slavoniji, a ime mu se nalazi na službenoj stranici općine Erdut. Taj isti Jović je bio na prijemu kod Radovana Karadžića i Momčila Krajišnika na Palama u ratnom sjedištu Vlade Republike Srpske, a za to imam pisane dokaze, odnosno kompletan izvještaj, kaže Pandža.
Ivica Pandža – Orkan, nakon svega nema previše povjerenja u naše institucije kao što su Ministarstvo pravosuđa, DORH, MUP i slično. On osobno je prije nekoliko mjeseci doživio tešku prometnu nesreću kada ga je udario osobni automobil zbog čega je podvrgnut kompliciranoj operaciji a i danas je na štakama:
„Ono što me čudi, jednako kao i mog odvjetnika, jest što je policija pokazala izrazit nemar te kazneni postupak protiv osobe koja me je udarila automobilom nije podnijela nikakvu prijavu mjesecima nakon nesreće. Ne tvrdim da je riječ o bilo kakvoj uroti ili napadu na mene osobno, ali su svakako pokazali aljkavost i nemar. I tako nam je na svim instancama, pa i ovim najtežim kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločinaca. No, to me sigurno neće spriječiti da i dalje objelodanjujem neprijatelje u našim redovima, iako sam svjestan da sam zbog toga mnogima „prst u oku“, izjavio je Orkan.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI