ZAPOVJEDNIK 28. DIVIZIJE ARMIJE BIH POVODOM MARŠA MIRA: ‘Moramo biti uvijek na oprezu, živjeti i imati suživot, voljeti svoje i poštovati tuđe’

Foto: Facebook

Službeni dio 17. po redu Marša mira koji danas kreće prema Potočarima gdje će se 11. srpnja u Memorijalnom centru obaviti ukop 19 žrtava genocida u Srebrenici, započeo je jučer postrojavanjem preživjelih pripadnika 28. divizije Armije RBiH i onih koji su preživjeli “marš smrti”.

Zapovjednik 28. divizije Armije RBiH Naser Orić izjavio je da je događaj upriličen kako bi preživjeli evocirali uspomene na dane kada su vršili proboj:

“S ovog skupa želim poručiti da se nikada ne smije zaboraviti zlo, genocid. Poruka je da se nikada i nikome ne dogodi ono što se nama dogodilo i da ne dozvolimo da više dođemo u takvu situaciju”, kazao je Orić i dodao:


“Moramo biti uvijek na oprezu, živjeti i imati suživot, voljeti svoje i poštovati tuđe”, poručio je s postrojavanja zapovjednik 28. divizije Armije RBiH, prenosi Avaz.

Marš mira je memorijalna manifestacija koja se održava svake godine u srpnju povodom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Ujedinjenih nacija” u Srebrenici iz srpnja 1995. godine.Marš mira ima za cilj i izgradnju, unapređenje i njegovanje kulture sjećanja na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici te onemogućavanje negiranja, poricanja i relativiziranja zločina genocida.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI