Zbog međunarodne vojne vježbe 17 helikoptera doletjelo u vojarnu Udbina

MORH

Na teritoriju Hrvatske održava se međunarodna vojna vježba Immediate Response 19, u sklopu koje je 16. svibnja u kasnim poslijepodnevnim satima u vojarnu “Josip Jović” u Udbini sletjelo 17 helikoptera iz sastava američkih zračnih snaga, koji će sudjelovati u vježbi, priopćeno je iz MORH-a.

Riječ je o 12 helikoptera UH-60 Black Hawk i pet helikoptera CH-47 Chinook koji su u Hrvatsku stigli iz zračne baze Aviano iz Italije, a planirano je da sudjeluju u provedbi zračnog desanta iz vojarne na Udbini na vojni poligon Eugen Kvaternik kod Slunja.

Uvježbavanje zračnog desanta

Na području vojarne u Udbini u petak 17. svibnja u poslijepodnevnim satima planirana je provedba uvježbavanje zračnog desanta.

Vježba Immediate Response 19 provodi se od 10. svibnja do 6. lipnja na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja i u vojarni “Josip Jović” u Udbini te na području Slovenije i Mađarske.U vježbi sudjeluje 1600 pripadnika oružanih snaga Hrvatske, Slovenije, Mađarske, SAD-a, Albanije, Crne Gore, Kosova, Poljske, Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Litve, Sjeverne Makedonije, BIH, Italije i Njemačke.

Vježbu planira i usmjerava Zapovjedništvo američkih snaga za Europu (USEUCOM) s težištem na uvježbavanju snaga zemalja članica inicijative A-5.

Hrvatska vojska u vježbi Immediate Response sudjeluje u sastavu multinacionalne bojne s mehaniziranom satnijom PATRIA, zapovjednom satnijom, satnijom za potporu i vodom vojne policije, kaže se u priopćenju.

Foto: HV / VINKO JOVANOVAC
Foto: HV / VINKO JOVANOVAC
Foto HV/ VINKO JOVANOVAC

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI