Američki predsjednik naredio od obavještajne zajednice da udvostruče napor kako bi istražili porijeklo virusa

Objava The Wall Street Journala o troje hospitaliziranog osoblja u institutu za virologiju u Wuhanu prije prvog službenog slučaja zaraze Covid-19, uvela je, ponovno, ozbiljniju raspravu o izvoru virusa i pandemije.

Oglasio i američki predsjednik Joe Biden

“Zatražio sam od obavještajne zajednice da udvostruče napor kako bi skupili i analizirali informacije koje bi nas dovele do zaključka. Rekao sam im da naprave izvješće za 90 dana.”, rekao je te nadodao kako je zasad obavještajna zajednica SAD-a podijeljena oko dva moguća scenarija.


“Dok dvije obavještajne institucije vjeruju da je izgledan scenarij o prirodnom porijeklu, jedna institucija više naginje hipotezi o bijegu iz labosa. Iako niti jedna institucija nije sigurna u svoju verziju, sve institucije se slažu da nemamo dovoljno informacija i dovoljan pristup informacijama.”- prenosi predsjednika WSJ. Trebali bi “pritisnuti Kinu da sudjeluje u detaljnoj i transparentnoj istrazi koja počiva na dokazima i u kojoj međunarodna zajednica zaista ima pristup informacijama”, istaknuo je.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI