BIDEN DAJE RUKU PREMA DRUGOJ STRANI: Spreman raditi s republikancima nakon iznenađenja demokrata na izborima

Foto: Hina/EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Predsjednik Joe Biden nazvao je izbore na sredini mandata u srijedu “dobrim danom” za demokraciju i rekao da je spreman surađivati ​​s republikancima, prenosi Anadolu.

Biden je u govoru dan nakon izbora za izbor članova oba doma Kongresa rekao da će se nakon putovanja u Indoneziju na samit G20  sastati s čelnicima Republikanske i Demokratske stranke kako bi “raspravljali o tome kako možemo raditi zajedno do kraja ove godine”.

“Bio je to dobar dan, mislim, za demokraciju”, rekao je Biden u osvrtu na izbore u utorak na kojima republikansko preuzimanje nije poprimilo oblik. “Naša demokracija bila je na kušnji posljednjih godina, ali svojim je glasovima američki narod progovorio i još jednom dokazao da je demokracija ono što mi jesmo”, rekao je.

Američki predsjednik također je rekao da su “birači još uvijek frustrirani”, ali je dodao da je njegova administracija “tek na početku”. “Optimist sam glede toga kako će javnost još više prihvaćati ono što smo učinili”, rekao je. “Demokrati su imali jaku noć”, rekao je Biden. “Dok tisak i stručnjaci predviđaju veliki crveni val, on se nije dogodio”. Do sada su demokrati osvojili 48 mjesta u Senatu, a republikanci 49, s tim da će kontrolu nad domom odlučiti izvanredni izbori u Arizoni i Nevadi, kao i drugi krug u Georgiji. Pobjeda u dvije od tri države bilo koje stranke će im dati većinu u Senatu.

Upitan razmišlja li o kandidaturi za predsjednika 2024., Biden je rekao: “Naša je namjera ponovno se kandidirati, bez obzira na ishod ovih izbora.” Rekao je da će potencijalnu kandidaturu potvrditi “početkom sljedeće godine”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI