Bivši ministar Ukrajine: “Ukidanje sankcija od strane Sjedinjenih Država protiv tvrtke koja gradi Sjeverni tok 2 je poput udarca u trbuh”

Putem Facebooka obratio se bivši ministar vanjskih poslova Republike Ukrajine Pavlo Klimkin te je napisao kako odbijenje Sjedinjenih Država da uvedu sankcije protiv tvrtke Nord Stream 2 AG, koja gradi plinovod Sjeverni tok 2, poput „udarca u trbuh“.

Podsjetimo, prošli je tjedan američki State Department izjavio kako Nord Stream 2 AG, podliježe sankcijama, ali ih se neće provoditi zbog američke nacionalne sigurnosti.

“Ukidanje sankcija od strane Sjedinjenih Država protiv tvrtke koja gradi Sjeverni tok 2 je poput udarca u trbuh. I poanta nije samo u tome što je šansa za završetak vrlo velika. Vrlo je uznemirujuće što ova tema nije pokrenuta tijekom posljednjeg posjeta Antonyja Blinkena (Ukrajini, op.GN.). To se ne radi s uglednim partnerima. Ne bih volio vidjeti znakove krize povjerenja koji se počinju pojavljivati ​​u našim odnosima sa Sjedinjenim Državama – to je ono što nam najmanje treba. Rusko oružje oko granica Ukrajine ostaje, snage su povučene samo djelomično, prijetnja nigdje nije nestala. U slučaju dovršenja Sjevernog toka 2, gubimo tranzitni status, dostupnost plina u domove građana EU više ne ovisi o nama. Zato bit ćemo važni samo za diverzifikaciju opskrbe – nešto poput pričuve. Donesite vlastite zaključke”, napisao je Klimkin.


Facebook Comments

Loading...
DIJELI