DOGOVOR RUSIJE I TURSKE: Trgovanje i plaćanje turističkih usluga bit će u rubljima

Foto: Wikimedia Commons

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da su na sastanku s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Sočiju 5. kolovoza postigli dogovor o početku korištenja rublja u bilateralnoj trgovini, objavio je televizijski kanal TRT pozivajući se na izjave turskog čelnika po povratku iz Sočija, piše portal Geopolitika.news.

“Na sastanku u Sočiju s gospodinom Putinom dogovorili smo korištenja rublja kao monetarne jedinice u trgovini. Budući da ćemo trgovati u rubljima, to će definitivno biti značajan izvor prihoda i za Tursku i za Rusiju. A tu je i kartica Mir. Trenutačno je koristi pet naših banaka. Po tom pitanju ima značajnih pomaka koji će u konačnici poboljšati uvjete za boravak ruskih turista. Moći će kupovati turističke usluge i plaćati hotele u svojoj valuti. Tijekom posjeta, zasebno su pregovarali guverneri središnjih banaka naših zemalja”, rekao je Erdogan.

Zamjenik ruskog premijera Aleksandar Novak rekao je novinarima nakon razgovora ruskog i turskog predsjednika da su se dotakli izvoza plina u Tursku i dogovorili da će ga djelomično plaćati u rubljima. Tako, rekao je Novak, Rusija i Turska najavljuju postupni prelazak na plaćanje u nacionalnim valutama, prenio je ruski TASS.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI