GLASNOGOVORNIK KREMLJA PORUČUJE SVIJETU: ‘Izolacija Rusije, čak i što se tiče tehnologije, nemoguća je unatoč takvim planovima neprijateljskih zemalja’

Foto: Alex Zarubi/Unsplash

Izolacija Rusije, čak i što se tiče tehnologije, nemoguća je unatoč takvim planovima neprijateljskih zemalja, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, objavio je portal Geopolitika.news.

“Nitko ne govori o izolaciji. Nemoguće je izolirati Rusiju, unatoč činjenici da nas neprijateljske zemlje pokušavaju izolirati ekonomski, politički i u sferi trgovine. Ne mogu to i neće uspjeti jer je u današnjem svijetu nemoguće izolirati državu, pogotovo takvu ogromnu državu poput Rusije”, istaknuio je Peskov, prenosi TASS.

Naglasio je da se nijedna zemlja ne bi željela izolirati sama od sebe.

Komentirajući izjavu posebnog izaslanika ruskog predsjednika za digitalni razvoj Dmitrija Peskova o potrebi jačanja digitalnog i tehnološkog suvereniteta zemlje, glasnogovornik Kremlja nazvao je svog imenjaka “provjerenim stručnjakom koji ima prilično širok utjecaj i snažan je autoritet”.

Dodao je kako “sada svi iznose različita gledišta na temu našeg tehnološkog i gospodarskog suvereniteta”.“To je općenito bitna tema jer se u svijetu sve mijenja i u politici i u sigurnosti i u trgovini i u gospodarstvu, pa su svi zainteresirani za ovo pitanje. Ovo je pitanje za raspravu. Siguran sam da će se o ovoj temi naširoko raspravljati i na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu”, zaključio je glasnogovornik Kremlja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI