HOĆE LI OTIĆI KORAK DALJE? Sjedinjene Države razmišljaju o protjerivanju ruskih diplomata

screenshot

Ovu informaciju prenosi Bloomberg, a navodi se kako američka administracija na čelu s Joe Bidenom završila je cjelokupni pregled radnji koje se pripisuju glavnom gradu Rusije.

U članku se navodi kako je Bidenova administracija “dovršila obavještajno istraživanje navodnih zlonamjernih djela Rusije”, i da  potencijalne protumjere uključuju “protjerivanje ruskih obavještajnih službenika” koji su navodno u Sjedinjenim Državama “pod diplomatskim pokrićem”, kao i izricanje novih sankcija.

Djelatnici administracije razgovarat će o dostupnim opcijama u roku od 24 sata, navodi se u priopćenju agencije.


S druge strane, glasnogovornik State Departmenta Ned Price na medijskoj konferenciji od 7. travnja, zamoljen za komentar izjave ruskog zamjenika ministra vanjskih poslova Sergeja Rjabkova kako vrijeme povratka ruskog veleposlanika Anatolija Antonova u SAD ovisi o  spremnosti Washingtona da ide barem na neku vrstu normalizacije odnosa s Moskvom, kazao je kako su Sjedinjene Države zainteresirane za izgradnju predvidljivog i stabilnog odnosa s Rusijom usprkos “dubokim podjelama”

Kako je zaključio Price rekao je kako su imali nesuglasice s Moskvom, ali svakako žele razviti zajedno stabilan odnos.Facebook Comments

Loading...
DIJELI