ISLAND: Razgovarali Blinken i Lavrov – Priprema se dugoočekivani susret Putina i Bidena

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni tajnik Antony Blinken u srijedu navečer su se sastali u glavnom gradu Islanda te su razgovarali o mogućim proširenjima suradnje dviju zemalja.

“Također su razgovarali o područjima u kojima bi snažna i proširena suradnja mogla koristiti našim narodima, uključujući Afganistan, stratešku stabilnost, ograničavanje nuklearnih programa Irana i Sjeverne Koreje. Državni tajnik i ministar vanjskih poslova obvezali su se da će nastaviti rasprave u budućnosti”, izjavio je glasnogovornik State Departmenta Ned Price te je sastanak bio održan u kontekstu očekivanog summita američkog predsjednika i ruskog predsjednika.

Po ovome je ispalo kako je bila riječ o pripremi tog summita, a nakon sastanka Lavrov je izjavio kako “postoji razumijevanje potrebe za prevladavanjem nezdrave situacije koja se razvila u odnosima između Moskve i Washingtona prethodnih godina”.


“Spremni smo, kao što je predsjednik Putin više puta naglasio, na temelju jednakosti, uzajamnog poštivanja, pronalaženja ravnoteže interesa, razmotriti i riješiti sva pitanja koja su na našem bilateralnom dnevnom redu – i s obzirom na regionalne i globalne probleme, sukobe, krize”, istaknuo je Lavrov.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI