IZ OSVETE PUCAO PO AUTOBUSU? Ubio je vozača, konduktera i dvoje djece

Nepoznate i maskirane osobe su u petak oko 19 sati pucale na autobus pun učenika u blizini sela Glođane kraj Dečana na Kosovu.

U pucnjavi su poginule četiri osobe te je potvrđeno da je riječ o vozaču, kondukteru i dvije mlađe osobe do  17 i 18 godina.

Iz kosovske policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, odnosno da su autobus  izrešetali vatrenim oružjem.


Policija je poručila kako ne vjeruje kako je pucnjava povezana s bilo kakvim terorističkim činom, nego da je vjerojatno meta bio netko tko se nalazio na mjestu događaja.

Riječ je o autobusu koji je vozio od Dečana do Glođana. Tako kosovski mediji nagađaju da je uzrok pucnjave osveta. Odnosno, da je počinitelj navodno jedan od putnika koji je izbačen iz autobusa. No, zamjenica predsjednika Demokratske partije Kosova Vlora Čitaku ocijenila je pucanje na autobus kao terorizam.Mediji pišu da se sve dogodilo nakon što su vozač i kondukter autobusa jednog putnika izbacili iz autobusa jer je uznemiravao djevojke. On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i ispalio rafale. Policija još nije potvrdila ta nagađanja.

“Šokiran sam i ožalošćen zločinačkim napadom u Glođanu, u kojem su tri osobe izgubile život, uključujući dva studenta”, rekao je gradonačelnik Dečana, te izrazio najiskrenije saučešće obiteljima koje su izgubile svoje najmilije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI