IZRAEL KUPUJE NOVE PODMORNICE: Prva od devet podmornica bit će isporučena u roku od devet godina

Izrael je u četvrtak potpisao ugovor vrijedan 3 milijarde eura (3,4 milijarde dolara) s njemačkom tvrtkom Thyssenkrupp Marine Systems za razvoj i proizvodnju tri podmornice za izraelsku mornaricu, priopćilo je izraelsko ministarstvo obrane, prenosi Jewish News Syndicate, objavio je portal Geopolitika.news.

Prva od podmornica “Dakar” trebala bi biti isporučena u roku od devet godina, a ugovor uključuje izgradnju simulatora za obuku u Izraelu i nabavu rezervnih dijelova. Sporazum, koji je sklopljen nakon višegodišnjeg planiranja i pregovora, potpisao je u Ministarstvu obrane u Tel Avivu glavni ravnatelj Ministarstva obrane general Amir Eshel i Rolf Wirtz, predsjednik izvršnog odbora Thyssenkruppa, navodi se u priopćenju.

“Nabava tri napredne, operativne podmornice pridružuje se nizu mjera koje smo poduzeli u protekloj godini u procesu opremanja i jačanja IDF-a. Želio bih zahvaliti njemačkoj vladi na pomoći u unapređenju sporazuma i na njezinoj predanosti sigurnosti Izraela. Uvjeren sam da će nove podmornice unaprijediti sposobnosti izraelske mornarice i doprinijeti izraelskoj sigurnosnoj superiornosti u regiji”, rekao je izraelski ministar obrane Benny Gantz.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI