KINESKI PREDSJEDNIK SVOJIM GRAĐANIMA: ‘Treba zadržati strateški fokus i voditi brigu o potencijalnim rizicima’

Wikimedia Commons

Kineski predsjednik Xi Jinping poručio je u svojem novogodišnjem obraćanju građanima da trebaju zadržati “strateški fokus” i voditi brigu o “potencijalnim rizicima” za dugoročnu viziju Komunističke partije pretvaranja Kine u globalnu silu, piše portal Geopolitika.news.

Xi je rekao da je Kina postigla cilj izgradnje “umjereno prosperitetnog” društva, što je veliko postignuće na njezinu putu da postane globalni lider 2049., na stotu obljetnicu osnivanja Narodne Republike Kine.

”Moramo uvijek imati dugoročnu perspektivu, voditi računa o potencijalnim rizicima, zadržati strateški fokus i odlučnost te postići široko i veliko baveći se delikatnim i malenim”, rekao je Xi u govoru koji je prenosila televizija.


Dodao je da ljudi s obje strane Tajvanskog tjesnaca teže ujedinjenju “domovine”, govoreći o Tajvanu koji smatra “svetim” teritorijem.

Kina i Rusija jačaju suradnju u istraživanju svemira, u energetskom segmentu i u trgovinskoj sferi, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u novogodišnjoj čestitki ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.“Kina i Rusija postigle su nove rekorde u bilateralnoj trgovini; pojačavamo suradnju u velikim strateškim projektima u energetskom sektoru i u zrakoplovnoj sferi”, rekao je kineski čelnik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI