KREMLJ OBUZDAVA MALOG BRATA: ‘Lukašenko se nije konzultirao s Rusijom, ispunjavamo svoje ugovorne obveze’

Foto: Flickr

Nakon što je bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko zaprijetio kako će obustaviti isporuku plina na zapad, regirao je i Kremlj.

Podsjetimo, Lukašenko im je zbog toga što Poljska nije primila migrante s Bliskog istoga zaprijetio obustavom plina.

No, Kremlj je priopćio kako se Lukašenko nije konzultirao s Moskvom prije nego što je iznio mogućnost smanjenja dotoka prirodnog plina u Europu, te da je Rusija pouzdan izvoznik koji ispunjava svoje obveze.


Obraćajući se novinarima tijekom konferencijskog poziva, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Lukašenkova prijetnja nije koordinirana s Moskvom.

Rusija je glavni izvoznik prirodnog plina u Europu preko Bjelorusije i Kremlj je jasno dao do znanja da ne želi vidjeti bilo kakav poremećaj u opskrbi.“Želim vas podsjetiti na izjavu predsjednika Putina da je Rusija uvijek ispunjavala svoje ugovorne obveze… Bjelorusija je naš saveznik, ali je suverena država”, kazao je Peskov koji je Rusiju opisao kao jamca energetske sigurnosti Europe.

“Pouzdanost Rusije kao dobavljača i partnera za tekuće i buduće ugovore ne može se dovesti u pitanje”, rekao je Peskov, prenosi Reuters.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI