Magazin Forbes u pandemijskoj godini pronašao čak 660 novih milijardera

Twitter

Okolnosti u ovim pandemijskim vremenima sigurno su dosta promijenila za obične građane, ali ako je vjerovati magazinu Forbes, milijardere baš i nije nešto naročito pogodilo.

Ispada kako je ovo bila rekordna godina za najbogatije ljude svijeta s porastom bogastva od 5 bilijuna dolara i neviđeno novim milijarderima.

Prema Forbesu, kombinirano bogatstvo najbogatijih ljudi poraslo je za 64% i postavilo novi rekord od 13,08 bilijuna dolara. Ove godine na ljestvici Forbesa nalazi se čak 2.755 milijardera, što je za nevjerojatnih 660 osoba više nego 2020. Na popisu su 493 „novaka“.


Po četvrti put zaredom prvo mjesto među najbogatijima zauzeo je osnivač Amazona Jeff Bezos. Medij je njegovo bogatstvo procijenio na 177 milijardi dolara – čak 64 milijarde više nego na prošlogodišnjoj ljestvici.

Drugi je osnivač Tesle Elon Musk, koji je godinu dana ranije bio „tek“ na 31. mjestu ove Forbesove ljestvice. Tesline dionice porasle su više od 700%, a Muskovo bogatstvo sada se procjenjuje na 151 milijardu dolara.Na trećem je mjestu glavni vlasnik modne kuće LVMH, Bernard Arnault, s bogatstvom od 150 milijardi dolara, što je gotovo dvostruko više nego na ljestvici za 2020. godinu. Suosnivač Microsofta Bill Gates pao je s drugog na četvrto mjesto, iako se njegovo bogatstvo povećalo s 98 na čak 124 milijarde dolara. Drugim riječima, naš je „dobrotvor“ i „mecena“ u koronakrizi zaradio čak 26 milijardi dolara. Krug od 5 najbogatijih osoba svijeta zatvara osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, s bogatstvom od 97 milijardi dolara. Dakle, ostvario je skoro isto bogatstvo koliko je lani imao Bill Gates kada je bio na drugom mjestu Forbesove ljestvice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI