Moskvi dosadile optužbe za trovanje Navalnog

Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov izjavio je sinoć, kako u slučaju da Zapad Rusiji uvede nove sankcije zbog „trovanja“ oporbenog aktivista i blogera Alekseja Navalnog, Rusija neće ostati bez odgovora.

Rusko MVP u više je navrata pozivalo Berlin na zajedničku suradnju oko toga slučaja, ali su takvi pozivi ostajali bez odjeka, a ruskoj strani nisu dostavljeni bilo kakvi dokazi njemačkih stručnjaka o trovanju Navalnog. Pritom Berlin od Moskve zahtjeva pokretanje službene istrage, dok ova smatra kako razloga za istragu nema jer ruski liječnici, koji su prije njemačkih radili pretrage na Navalnom, nisu pronašli nikakve tragove trovanja.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je oštar prosvjed njemačkom veleposlaniku Gezi Andreasu von Gayru, kazavši, kako se ova situacija koristi za diskreditaciju Rusije na međunarodnoj sceni.

Kao odgovor iz veleposlanstva, prema riječima veleposlanika Andreasa von Gaira, u rusko MVP bila je dostavljen službeni stav Berlina, koji je u stvarnosti dezavuirao sve javne izjave njemačkih službenih osoba. U dokumentu se navodi, kako „slučaj Alekseja Navalnog ne ulazi u sadašnje njemačko-ruske teme“.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI