Nakon Europske Unije, i Sjedinjene Države uvele nove sankcije Rusiji

Foto: Profiemedia

Kao što je od radnije poznato, Europska unija je uvele sankcije protiv određenih visokih dužnosnika Rusije i to ponajprije vezano uz situaciju oko Alekseja Navaljnog. Naravno, imena nisu objavljena, ali kako se špekulira, navodno se radi o glavnu tužitelju Igoru Krasnovu, šefu Isražnog odjela A. Bastrykinu, šefu Federalne službe za kaznionički sustav A. Kalašnjikovu te šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu.

Prema posljednjim informacija, nakon Europske unije, slični potez uveli su iz Sjedinjenih Država. Navedeno je iz Bijele Kuće kako su dio odgovara na trovanje Navaljnoga odlučili podvući mjere protiv sedam državnih dužnosnika Rusije.

Osim toga, Sjedinjene Države odlučile se čak i pooštriti mjere zabranu uvoza u Rusiju.

Taj dio objavili su iz Bidenove administracije navodeći kako u saveznom registru bit će evidentirano 14 institucija koje će biti podvrgnute najstrožim izvoznim mjerama. Od tih 14, čak 9 je iz Rusije.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Rusije, pa je tako ministra vanjskih poslova Sergej Lavrov kratko prokomentirao kako će uzvratiti na ove američke sankcije.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI