NATO BI TREBAO BRŽE ISPORUČITI ORUŽJE UKRAJINI: Truss pozvala na nove sankcije Rusiji

Wikimedia Commons

U Wangelsu, u Njemačkoj (Schleswig-Holstein) u četvrtak je počeo  trodnevni sastanak ministara vanjskih poslova Grupe sedam (G7) – SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Kanade, Francuske i Japana, piše portal Geopolitika.news.

Tim se povodom oglasilo britansko Ministarstvo vanjskih poslova, objavivši kako će britanska ministrica vanjskih poslova Elizabeth Truss pozvati kolege iz NATO-a da Ukrajini brže nabave oružje NATO-ovog standarda i da uvedu nove sankcije Rusiji dok se njezine snage nalaze na teritoriju susjedne zemlje.

“Kako bismo pomogli Ukrajini, moramo ići dalje i brže. Najbolja dugoročna sigurnost Ukrajine može se osigurati ako se može braniti. To znači osigurati jasan put Ukrajini za dobivanje oružja prema standardu NATO-a”, rekla je  Truss.

Kako je naveo Foreign Office, ona je na sastanku u četvrtak pozvala svoje kolege da se “obvežu na usvajanje novih paketa sankcija” protiv Rusije. Istodobno, prema Londonu, u nekim bi područjima sankcijske mjere trebale ostati zauvijek.

Na kraju ministarskog sastanka G7, Truss će otputovati u Berlin, gdje će sudjelovati na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova NATO saveza. Tamo Truss namjerava pozvati kolege da “razviju ojačani i modernizirani NATO s globalnom vizijom, spreman da se suoči s globalnim prijetnjama”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI