NATO NAJAVIO STAVLJANJE SVOJIH SNAGA U PRIPRAVNOST: Cilj je spriječiti navodnu rusku agresiju

Wikimedia Commons

U Baltičkom moru moglo bi biti gužve. Naime, u utorak je NATO savez najavio stavljanje svojih snaga u pripravnost i slanje dodatnih vojnih brodova i zrakoplova u Istočnu Europu, između ostalog i u zonu Baltičkog mora s ciljem sprječavanja navodne ruske agresije, a maloprije su ruski mediji izvijestili da je u Baltičko more isplovilo 20 ruskih ratnih brodova iz sastava istoimene ruske flote, objavio je portal Geopolitika.news.

Oni bi tamo trebali obavljati zadaće protupodmorničke i protuzračne obrane, protuminske potpore i planirane borbene vježbe, o čemu izvješćuje služba za odnose s javnošću Baltičke flote.

Taktičke skupine uključuju minolovce i male protupodmorničke brodove, male raketne brodove i raketne čamce. Pojedini od tih malih raketnih brodova naoružani su krstarećim raketama Kalibr, što potvrđuje i video objavljen od strane ruskog Ministarstva obrane.

Brodovi Baltičke flote nalaze se u Kronstadtu (otok u blizini Sankt Peterburga) i u ruskoj baltičkoj enkalavi Kalinjingrad koja se nalazi između Poljske i Litve. Prema navodima medija RIA Novosti, američki vojni stručnjaci ranije su izjavili da su pronašli način da zaustave prijetnju iz Kalinjingrada u slučaju vojnih operacija protiv Rusije.

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je 20. siječnja početak niza pomorskih vježbi u kojima sudjeluje 140 brodova i više od 10 tisuća vojnog osoblja.Facebook Comments

Loading...
DIJELI