ODNOS TURSKE I ARMENIJE: Normalizacija bilateralnih odnosa?

Wikimedia Commons

Pregovori posebnih predstavnika Turske i Armenije o normalizaciji bilateralnih odnosa završeni su u petak, 14. siječnja, u Moskvi, javlja turska televizija Haber Global, piše portal Geopolitika.news.

Na 90-minutnoim sastanku, prvom ovakve vrste, tursku je delegaciju predstavljao bivši veleposlanik te zemlje u Sjedinjenim Američkim Državama Serdar Kilych a armensku potpredsjednik parlamenta Ruben Rubinyan.

Prije početka razgovora, armenski predstavnik razgovarao je sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Andrejem Rudenkom o procesu normalizacije odnosa s Ankarom.

Dvije strane još nisu objavile detalje razgovora, ali su već ranije i u Ankari i u Erevanu jasno dali do znanja kako se radi samo o “upoznavanju” i da ne treba očekivati ​​da će dvije susjedne zemlje ubrzano krenuti prema normalizaciji.

Na konferenciji za medije ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je kako je zadatak Rusije pomoći Armeniji i Turskoj da uspostave izravan dijalog na putu normalizacije bilateralnih odnosa.Facebook Comments

Loading...
DIJELI