PANJŠIR PROGLAŠAVA PARALELNU VLADU U AFGANISTANU: ‘Nema govora o uključivoj vlasti talibana’

Nacionalni front otpora (NRF) tvrdi da će uspostaviti paralelnu vladu čak i nakon što su talibani proglasili pobjedu nad otporom iz doline Panjšir te objavili sastav privremene vlade.

NRF je novu talibansku privremenu vladu nazvala “nelegitimnom”.

Jedan od vođa otpora iz Panjšira Ahmad Massoud tvrdi da će njegova skupina proglasiti paralelnu vladu nakon konzultacija s političarima.


“Fronta otpora uspostavit će prijelaznu demokratsku i legitimnu vladu koja će biti stvorena na temelju glasova ljudi i prihvatljiva je za međunarodnu zajednicu”, navodi se u priopćenju fronta otpora. Dodaju da je “nelegitimni režim i sastav talibanske vlade jasan znak neprijateljstva grupe prema afganistanskom narodu i prijetnja stabilnosti i sigurnosti Afganistana, regije i svijeta”.

Masud je od međunarodnih tijela zatražio da ne surađuju s talibanima. “Nema govora o uključivoj vlasti talibana. Samo im pogledajte kabinet! Pogledajte koliko je tamo terorista. Od njih da očekujemo reforme?”, kazao je Massoud.Unatoč informacijama da su vođe otpora pobjegli iz zemlje, Ahmad Massoud i Amrullah Saleh i dalje su živi i na sigurnom, kazao je novi glasnogovornik NRF-a, Ali Maisam Nazary.

Dodao je: “Talibani bi možda kontrolirali više teritorija, ali im nedostaje legitimitet koji ima Nacionalna fronta otpora. Budi se otpor u cijeloj zemlji”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI