Pentagon počinje s primopredajom vlasti Joe Bidenu

Američko Ministarstvo obrane (Pentagon) priopćilo je kako je polučilo obavijest o početku procedure predaje vlasti Joe Bidenu.

Prethodno je malo poznata američka savezna agencija – Uprava za opće poslove u saveznoj vladi (GSAde facto priznala pobjedu Jpe Bidena na predsjedničkim izborima 3. studenog i izjavila o spremnosti za početak procedure predaje predsjedničkih ovlasti. Pentagon je potvrdio da su se s njim već povezali službenici GSA, kao i predstavnici Joe Bidena.

„Ministarstvo je dobilo obavijest, kako je, u skladu sa zakonom o predaji predsjedničke vlasti, čelnica Ureda općih poslova na raspolaganje stavila prijelaznom stožeru Bidena i Harris odgovarajuće resurse i usluge… Mi ćemo žurno početi realizirati naš plan o dodjeli potpore (Joe Bidenu, op. GN.)“, navedeno je u priopćenju Pentagona.

Nedavno smo na našem portalu pisali kako zbog odgađanja Uprave za opće poslove –  GSA da proglasi pobjednika izbora, Bidenov tim ne može doći do milijuna dolara saveznog novca te se ne može sastati s dužnosnicima obavještajnih agencija i ministarstava. Zakon ne propisuje kada se GSA mora oglasiti, ali Bidenov prijelazni tim tvrdi da je njihova pobjeda čista i da se odgoda ne može opravdati, iako Trump tvrdi da je pobijedio
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI