Pripadnici talibanskog pokreta zauzeli strateški okrug u blizini Kabula

Kako je potvrđeno od strane lokalnih službenika u srijedu, talibani su zauzeli strateški okrug u centralnoj afganistanskoj provinciji Maidan Wardak

Pripadnici talibanskog pokreta su preuzeli kontrolu nad okrugom u utorak poslije podne, rekli su u srijedu provincijski vijećnici Ahmad Jafari i Sardar Bakhtyari, a centar okruga Nerkh bio je pod talibanskom opsadom najmanje sedam dana.

Vladine snage kako su stacionirane tamo tražile su pomoć od Kabula, no ona nije došla te je bilo različitih izvještaja o sudbini oko 70 pripadnika vladinih snaga koji su smješteni tamo.


Ministarstvo unutarnjih poslova Afganistana priopćilo je kako su se njihove snage “taktički povukle”, a talibani su izjavili kako su zaplijenili veliku količinu municije i opreme.

Talibani su pojačali napade na glavne gradove provincija, središta okruga i veće sigurnosne baze nakon povlačenja međunarodnih snaga iz Afganistana, koje je počelo 1. svibnja, a od ranije je poznato kako su talibanski borci prošlog tjedna preuzeli kontrolu nad okrugom Burka u provinciji Baghlan na sjeveru zemlje.Facebook Comments

Loading...
DIJELI