RUSI NE ŽELE KOMENTIRATI SMRTNE KAZNE ODREĐENE STRANCIMA U DONJECKU: Optuženi priznali krivnju, traže Johnsona da ih oslobodi

Foto: Guliver Image

Ruski ministar vanjskih poslova odbio je komentirati smrtne kazne izrečene trojici stranaca u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck ranije ovog tjedna, izvještava Anadolu Agency, objavio je portal Geopolitika.news.

“Zločini su počinjeni na teritoriju DNR-a (Donjecke Narodne Republike). Ostalo je predmet nagađanja. Ne bih se miješao u rad pravosudnog sustava DNR-a”, rekao je Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Jerevanu, glavnom gradu Armenije.

Podsjetimo, u četvrtak su Britanci Aiden Aslin i Shaun Pinner, zajedno s Marokancem Brahimom Saadounom, osuđeni na smrt zbog sudjelovanja u “neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika”.

Svi su priznali krivnju, zatražili pomilovanje i rekli da se namjeravaju žaliti na presudu. Aslin i Pinner su ranije poslali videoporuku britanskom premijeru Borisu Johnsonu, tražeći od njega da ih oslobodi.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI