RUSI PONOVNO OPTUŽUJU: Tamošnji guverner tvrdi da je ukrajinska vojska granatirala zgrade na njihovom teritoriju

Foto:Wikimedia Commons

Naselje Golovčino gradske četvrti Grajvoronski u Belgorodskoj oblasti ponovno je granatirano od ukrajinske strane i pri tome je oštećeno nekoliko nenaseljenih objekata i četiri kuće, dok žrtava nema, napisao je jutros na svom Telegram kanalu guverner regije Vjačeslav Gladkov.

“Naselje Golovčino u gradskoj četvrti Grajvoronski granatirano je s ukrajinske strane. Prema izvješću čelnika [naselja] koji je brzo posjetio mjesto, oštećeno je nekoliko nenaseljenih objekata i četiri kuće. Hvala Bogu, nema žrtava među civilima. Mi ćemo se nositi sa svim ostalim problemima”, napisao je dužnosnik. Naselje Golovčino u Belgorodskoj oblasti, koje se nalazi 50 kilometara od Belgoroda, granatirano je s ukrajinske strane i 19. travnja, tvrde iz Rusije. Troje stanovnika s različitim ozljedama zatražilo je liječničku pomoć nakon granatiranja.

U bombardiranju je oštećeno 76 kuća i 17 vozila. Guverner regije napomenuo je da će kuće oštećene u granatiranju biti obnovljene u najkraćem mogućem roku. Napadnuto naselje se nalazi 10 km od ukrajinske granice i podjednako je udaljeno od grada Sumi i grada Harkova u Ukrajini koji su poprište borbi od početka rata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI