RUSI SE POHVALILI: Njihovo topništvo uništilo haubice iz SAD-a i Norveške dostavljene Ukrajini

Foto: Guliver Images

Na današnjoj redovitoj medijskoj konferenciji ruskog Ministarstva obrane, glasnogovornik istog, general Igor Konašenkov, izjavio je da su prethodnog dana ruski topnici u Ukrajini uništili 155-milimetarski samohodni top M109A3, koji je isporučila Norveška, kao i dvije američke haubice M777 kalibra 155 milimetara.

Osim toga, prema navodima istog, uništeno je sedam poljskih topničkih oruđa i minobacača, uključujući samohodni top Pion kalibra 203 milimetra.

“Raketne snage i topništvo pogodile su 39 zapovjednih mjesta, 47 vatrenih položaja topničkih postrojbi Oružanih snaga Ukrajine, kao i 426 područja koncentracije ljudstva i vojne opreme, tri lansera protuzračnih raketnih sustava S-300” i td.

Podsjećamo da je rusko MO 5. lipnja izvijestilo da su ruske precizne rakete uništile tenkove i druga oklopna vozila na periferiji Kijeva koje su Ukrajini dostavile europske zemlje.

Što se tiče aktualnog stanja na bojišnicama u Donbasu, najkritičnije je ono u gradu Sjeverodonjecku, u luganskoj oblasti. Prema navodima Al Jazeere, Kijev upozorava da su ukrajinske snage brojčano slabije od ruskih, ali da odolijevaju ruskim napadima.„Situacija se mijenja svakog sata, ali u isto vrijeme, imamo dovoljno snaga i resursa da odbijemo napade“, kazao je gradonačelnik Oleksandr Striuk. Prije nekoliko dana ruske snage bile su blizu preuzimanja industrijskog dijela na istoku grada, ali je ukrajinska vojska izdržala napad.

Podsjećamo da ruske snage kontroliraju stambeni dio grada tj. oko 70 posto istog, dok su se ukrajinski vojnici povukli u industrijsku zonu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI