RUSIJA POSLALA JASNU I NEDVOSMISLENU PORUKU: Pošiljke oružja Ukrajini će biti njihove “mete”

Foto: US Air Force/Guliver Image

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je u srijedu da će pošiljke oružja koje NATO šalje Ukrajini Rusija smatrati metama koje treba uništiti, prenijela je agencija RIA.

Ruska vojska je već navodila kako je ciljala ili uništavala takve pošiljke. Tako je za vikend uništila američku pošiljku oružja na aerodromu pored Odese s projektilima P-800 Oniks. Prošlog mjeseca su tvrdili da su uništili ukopani protuzračni sustav S-300 iz jedne “europske zemlje”. U Ukrajinu se i dalje slijeva oružje sa zapada. Isprva je to bilo lako naoružanje, uglavnom protutenkovski i protuzračni projektili koji se ispaljuju s ramena. Zadnjih tjedana, u Ukrajinu se šalje artiljerija i oklopna vozila.

Dodao je da se ukrajinski vojnici zabarikadirani u čeličani Azovstal u Mariupolju drže u sigurnosnoj blokadi, nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio da ih se ondje hermetički zatvori.

Istovremeno, ministarstvo obrane priopćilo je da su ruske podmornice u Crnom moru ispalile dvije krstareće rakete Kalibr na mete u Ukrajini. Rusija je prošli mjesec prvu put objavila da koristi podmornice za napade na ukrajinske snage.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI