RUSKI VELEPOSLANIK U SAD-u: Rusija je ‘kriva’ za sve američke probleme

Wikimedia Commons

Na izvješće američkog Ministarstva domovinske sigurnosti o terorističkim prijetnjama po SAD u kojem se između ostalog, ruski, kineski i iranski mediji optužuju za širenje dezinformacija o koronavirusu, njegovom porijeklu, učinkovitosti cjepiva reagirao je ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov.

Na svom Facebook profilu kazao je kako Rusija kategorički odbacuje sve izmišljotine o pokušajima utjecaja na stanje unutar Sjedinjenih Država, koje su navedene u spomenutom izvješću američkog ministarstva.

Ruski diplomat je kategorički odbacio sve američke “izmišljotine” o navodnim pokušajima Rusije da utječe na političko stanje u Sjedinjenim Državama.


Podsjetio je i kako je Rusija odlučna u vođenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama na profesionalnoj, pragmatičnoj i obostrano korisnoj osnovi. Kazao je kako neki pojedini američki političari pokušavaju skrenuti pozornost javnosti s unutarnjih problema tražeći “neprijatelja” u vidu Rusije, koja se može kriviti za sve nevolje.

“Zaslužni smo za nastojanje da ‘zabijemo klin’ u američko društvo, vodeći rat dezinformacija i vodeći kampanju protiv američkih cjepiva, suprotstavljajući se naporima administracije u borbi protiv pandemije, pa čak i režimu maski. Svi se problemi zbrajaju i za sve se okrivljuje Rusija”, ironizirao je ruski veleposlanik u Washingtonu, dodavši sljedeće:“Autori ne pružaju nikakve dokaze,…, već iznose samo nagađanja čija je svrha, očito, održavanje visokog stupnja rusofobije u američkom društvu.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI