Službena Moskva pozdravila primirje: “Postizanje stabilnog, pravednog rješenja palestinskog problema glavni je preduvjet”

Screenshot

Službena Moskva s velikim zadovoljstvo je dočekala stupanje na snagu prekid vatre između Izrale i Palestine, izjavila je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Kao rezultat uloženih napora bilo je moguće zaustaviti krvavi sukob koji je odnio živote 230 Palestinaca, uključujući 52 djece, kao i 12 izraelskih državljana. … Posebno ističemo posredničku misiju vodstva Arapske Republike Egipat. Važan doprinos okončanju rata dali su UN, uključujući posebnog koordinatora (svjetske organizacije) za Bliski istok, Thora Venneslanda”, izjavila je Zaharova.

Osim toga, u priopćenju ruskog ministarstva vanjsih poslova je naglašeno kako treba još koraka poduzeti kako bi se omogući trajni mir.


“U ovoj bi se fazi, kako bi se spriječio ponovni sukob vojske, međunarodni i regionalni napori trebali usmjeriti na stvaranje odgovarajućih uvjeta za ponovno pokretanje izravnih političkih pregovora između Izraelaca i Palestinaca kako bi se riješio niz temeljnih pitanja konačnog statusa na temelju rezolucija UN-a i načela “dvije države” – ​​Palestine i Izraela, suživot u miru i sigurnosti unutar granica 1967. godine”, naglasilo je rusko MVP.

Postizanje stabilnog, pravednog rješenja palestinskog problema glavni je preduvjet za sveobuhvatnu stabilizaciju na cijelom Bliskom istoku, zaključeno je u priopćenju.Facebook Comments

Loading...
DIJELI