ŠTO ĆE OSTATI OD NJEMAČKO-RUSKIH ODNOSA? Zabrinutost zbog prekida opskrbe energijom iz Rusije

Wikimedia Commons

Sve veliko, kada se naglo uništava – za sobom redovito ostavlja nered, kaos. Teško je vjerovati da će nešto drugo, osim toga, na kraju i ostati od njemačko-ruskih odnosa. Naravno, na radost angloameričkih interesa, piše portal Geopolitika.news.

Rat u Ukrajini omogućio je njemačkom Ministarstvu gospodarstva da razvije planove koji su prije samo nekoliko tjedana bili nezamislivi. U srijedu je ministar ekonomije Robert Habeck (Zeleni) pozvao na prvu fazu plana za hitne slučajeve zbog zabrinutosti od prekida opskrbe ruskom energijom, navodi tamošnji medij Handelsblatt.

On, pozivajući se na vladine izvore, navodi kako iz krugova savezne vlade dolaze informacije da najviši službenici tog ministarstva rade i na znatno dalekosežnijim potezima. Interno se, primjerice, spominje i eksproprijacija i nacionalizacija njemačkih podružnica ruskih energetskih tvrtki Gazprom i Rosneft.

Prema istom mediju, neprijateljstva u Ukrajini “omogućila su da se vide planovi u saveznom ministarstvu ekonomije, koji su prije samo nekoliko tjedana bili nezamislivi”, pa u tom kontekstu navodi i navedene moguće mjere.

Razlog za takve rasprave, “u kojima sudjeluje i kancelar Olaf Scholz “, je zabrinutost za sigurnost opskrbe u Njemačkoj , tvrdi Handelsblatt.Facebook Comments

Loading...
DIJELI