TALIJANSKI DEMOKRATI NUDE MLADIMA ‘MIRAZ’: Kad navrše 18 godina dobit će 10.000 eura

Foto: Marco Iacobucci/Guliver Image

Talijanska Demokratska stranka (PD) ponudit će mladima “miraz” od 10 tisuća eura kada napune 18 godina, navodi se u manifestu te stranke lijevog centra objavljenom u petak uoči parlamentarnih izbora sljedećeg mjeseca, objavio je portal Geopolitika.news.

PD se suočava s teškim zadatkom sprječavanja pobjede desnice na izborima 25. rujna. Stranački program sadrži velika obećanja, poput dodatne plaće radnicima i izgradnje 500 tisuća domova u okviru programa socijalnog stanovanja.

“Mladi su motor budućnosti Italije”, tvitao je čelnik stranke Enrico Letta uz popis obećanja kojima želi privući mlade birače. Letta je rekao da je takozvani miraz usmjeren na pomoć mladima u financiranju daljnjeg školovanja, plaćanju smještaja ili pokretanju posla u zemlji u kojoj se većina socijalnih davanja odnosi na mirovine.

Stranka je također predložila državno jamstvo na hipoteke za kupnju prve nekretnine, doprinos od 2000 eura studentima za stanarine i smanjenje dobne granice za glasanje na 16 sa sadašnjih 18 godina.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI