TRI RAKETE ISPALJENE SU NA IZRAEL S LIBANONSKOG TERITORIJA: Izraelske snage odgovorile vatrom iz tenkova

Wikimedia Commons

Tri rakete ispaljene su s libanonskog teritorija prema Izraelu, izvješćuje 4. kolovoza izraelski medij The Jerusalem Post.

Rakete su ispaljene u smjeru Kiryat Shmone, dvije su pale u Izraelu, a jedna u Libanonu.

Kao odgovor, Izraelske obrambene snage su oko podne po lokalnom vremenu otvorile vatru tenkovima, a nakon toga i topničku vatru.


Jednu od raketa ispaljenih iz Libanona presreo je taktički projektil izraelskog protuzračnog sustava Iron Dome, a drugi je pao u polje.

Trenutačno nema podataka o tome tko je ispaljivao rakete s libanonskog teritorija, kao niti vijesti o eventualnim žrtvama u samom Izraelu.Ovo se događa u trenucima pojačane napetosti u bliskoistočnoj regiji vezano uz incidente s tankerima u Arapskom moru i Omanskom zaljevu, za što Izrael optužuje Iran i najavljuje mogući vojni odgovor, dok Teheran sve opovrgava i najavljuje vojni protuodgovor u slučaju odmazde Izraela i njegovih regionalnih saveznika.

Podsjećamo, na jugu Libanona postoje snažna uporišta šijitskog proiranskog pokreta Hezbollah, ali tamo djeluju i pojedine druge radikalne organizacije, neprijateljski nastrojene prema židovskoj državi – poput palestinskog Hamasa i Islamskog džihada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI