U Kongresu rezolucija za izbacivanje Turske iz NATO-a

Screenshot

Prošli tjedan objavili smo kako su na vijesti o turskom miješanju u rat u Nagorno Karabahu i slanju islamističkih boraca iz Sirije u Azerbajdžan reagirali američki državni tajnik Mike Pompeo i  više od 100 američkih kongresmena iz obiju stranaka, i u Senatu i u Zastupničkom domu (vidi poveznicu ispod teksta).

Danas je u Zastupničkom domu Kongresa predstavljena rezolucija s pozivom na izbacivanje Turske iz NATO saveza. Predložila ju je zastupnica Tulsi  Gabbard (d). U prijedlogu rezolucije navodi se kako Turska pruža otvorenu pomoć Azerbajdžanu u vojnim akcijama u Nagorno Karabahu, i da Ankara u zone vojnih djelovanja šalje borce „Islamske države“ i drugih terorističkih organizacija.

„I to sve u vrijeme kada NATO poziva strane na prestanak vojnih djelovanja i na rješavanje pitanja putom pregovora“, stoji u prijedlogu rezolucije.

Zastupnica Gabbard skreće pozornost i na činjenicu da je Kanada već odlučila zaustaviti isporuke oružja Turskoj s obzirom na njegovo moguće korištenje u vojnim operacijama u Nagorno Karabahu.

Facebook Comments



loading...
Loading...
DIJELI