UKRAJINA JE ZABRINUTA: ‘Glavni cilj Rusije je potpuno uništenje ukrajinske državnosti i nacije’

Foto: Guliver image/State Emergency Service of Ukraine

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Malyar u četvrtak je izjavila kako je strateški cilj Rusije potpuno uništiti ukrajinsku državnosti i naciju, prenosi Geopolitika.news.

Malyar je na konferenciji za novinare rekla da je situacija i dalje teška za ukrajinske snage i da je glavni fokus Rusije sada na uspostavljanju pune kontrole nad regijama Luhansk i Donjeck u istočnoj Ukrajini.

“Glavni strateški, vojno-politički i vojno-ekonomski ciljevi Rusije u pogledu naše države ostaju potpuno uništenje ukrajinske državnosti i (ukrajinske) nacije, kao i uništenje vojnih i gospodarskih temelja naše države”, izjavila je Malyar.

Dodala je kako vojni ciljevi Rusije također uključuju uništavanje oružja i opreme koju su joj strani partneri poslali u Ukrajinu, te oštećenje prometne infrastrukture koja se koristi za prijevoz vojne i civilne robe.

Daljnja vojna akcija ovisit će o tome kakvim resursima Ukrajina raspolaže, rekla je, očito upućujući na zahtjeve Ukrajine da joj njezini saveznici dostave više oružja.Rusija nije odmah komentirala primjedbe zamjenica ukrajinskog ministra obrane.

Moskva tvrdi da je njezina “specijalna vojna operacija” namijenjena razoružavanju i “denacifikaciji” svog susjeda. Ukrajina i Zapad, s druge strane, smatraju da je Rusija pokrenula ničim izazvan agresijski rat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI