(Video) Putin o Trumpovoj želji za obnovom američko-ruskih odnosa

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je tijekom jučerašnjih (14. svibnja) pregovora u Sočiju s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom, kako je nakon nedavnih razgovora (telefonski razgovor Putin-Trump od 3. svibnja, održan na Trumpovu inicijativu) Trump pokazao želju „za obnovu rusko-američkih veza“.

„Imam osjećaj da je predsjednik usmjeren na uspostavu rusko-američkih veza, kontakata, na zajedničko rješavanje pitanja od zajedničkih interesa. Mi smo, također, ne jednom govorili da bi smo željeli uspostaviti odnose u potpunom formatu“, izjavio je ruski čelnik. Putin je podsjetio kako Rusija i SAD imaju slične interese u nizu područja, prije svega u očuvanju strateške stabilnosti, neširenja oružja za masovno uništenje, riješenja regionalnih sukoba, borbi protiv organizirnog kriminala, a također i na stabilnost na svjetskim energetskim tržištima.

Nakon što je pomoćnik ruskog predsjednika Yuri Ushakov novinarima izjavio kako je iz SAD stigao prijedlog za sastanak Putina i Trumpa u okviru summita G20 u japanskoj Osaki u lipnjiu ove godine, Putin je izjavio kako će ruska strana na nj odgovoriti pozitivno.

Više o jučerašnjim intenzivnim američko-ruskim pregovorima u Sočiju moći ćete doznati večeras na portalu Geopolitika News od našeg urednika Zorana Metera. 

Original možete pronaći na www.geopolitika.news

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI